Partly Cloudy   69.0F  |  Forecast »

A Fresh Approach

Margo Montgomery’s new home reflects her cheery personality and positive outlook

Cheerful yellow walls greet guests in this bedroom, where bold splashes of orange and red on shades and decorative pillow shams, along with steer skulls, prompt an eye-popping reaction followed by appreciative smiles. Photo by Jared Blais

Cheerful yellow walls greet guests in this bedroom, where bold splashes of orange and red on shades and decorative pillow shams, along with steer skulls, prompt an eye-popping reaction followed by appreciative smiles. Photo by Jared Blais

For two years Margo Montgomery kept a close eye on an overgrown riverfront lot, envisioning the home she would build there. When a “For Sale” sign appeared one day she sprang into action; it didn’t take long before Margo was the happy owner. With children Matt and Mackenzie grown and on their own, the four walls would reflect her sunny spirit and optimistic outlook. Add a sense of surprise and you have the House that Margo Built. “I’m a super-cheery person. I like to have fun and I wanted the house to reflect that. I wanted to walk in every room and smile,” Margo’s eyes light up as she looks around the open living area. A white L-shaped sofa with orange and blue decorative pillows, a pair of side chairs upholstered in matching fabric, and twin stone coffee tables cluster in front of the fireplace where a stylized pop art painting centered above adds punch and the first of many smiles. 

“At first I had a more traditional painting there, but it was too dark and just didn’t fit. I had found a picture of this one in a magazine, cut it out, and showed it to my architects David (Moulton) and Scott (Layne). When I asked them what they thought, they said, ‘Buy it!’ And I did!” Margo says with obvious delight. 

In a sunny corner a baby grand piano awaits Margo’s musical muse. Nearby a dining niche with table on wheels, white open-back chairs and an antique pine bench beckon, as does an all-white kitchen where the Calcutta stone island makes room for high-backed upholstered stools at one end.